top of page

Химичен пилинг

Пилингът е кратка, неболезнена процедура, с множество благоприятни за кожата ефекти

Чрез пилинга се постига по-бърза регенерация на увредените повърхностни слоеве на кожата. Подобрявт се тургорът и еластичността на кожата, намаляват фините линии и бръчки, редуцират се пигментните петна, кожата става по –сияйна и по-жизнена

Съществуват различни видове пилинг според дълбочината на проникване и вида на използваната киселина. Според нивото на проникване на химичния агент в кожата, те биват повърхностни, средни и дълбоки. Най-често използваните киселини са гликоловата, салициловата, трихлороцетната, млечната, бадемовата, коджиковата и др.

Пилинг-процедурите се използват и в лечението на акне и особено за заличаване на белезите от преминало акне

Освен като моноагенти, те се използват и комбинирано в различни процентни концентрации, като по този начин потенцират действието си. Каква комбинация от киселини ще избере, зависи изцяло от лекаря- от неговия опит и предпочитания, както и осново от проблема, който ще бъде третиран. Макар че излежда „проста“ процедура, пилингът е мощно оръжие в ръцете на опитния дерматолог.

Един иновативен и изключително ефиkасен пилинг от ново поколение е PQ Age-пилингът. Той представлява комбинация от трихлороцетна киселина, уреен пероксид, коензим Q и коджикова киселина. Има силно регенериращо действие върху дълбоките кожни слоеве. Голямо предимство на пилинга е липсата на видимо излющване, което позволява да се прави целогодишно и без откъсване от ежедневието.

bottom of page